Tuotelinkit     |    Suunnittelu    |     Paketti    |     Välinehuolto    |     Muotoilu

Välinehuolto - puhdistus ja säilytys

Steriloidut, käyttövalmiit instrumentit jokaiselle potilaalle

Tarjotinkierto alkaa desinfektorista tai ultraäänipesulaitteesta. Desinfektori huolehtii hoitotarjotti mien, käsi- ja kulmakappaleiden pesusta sekä muiden pientarvikkeiden puhdistuksesta. Desinfektori voidaan sijoittaa haluttuun käyttökorkeuteen. Ultraäänipesulaite sijoitetaan lähelle pesuallasta ulosvedettävälle laitetasolle. Käytetyt instrumentit laitetaan joko desinfektoriin tai ultraäänipesulaitteeseen. Ultraäänipesulaitteessa voidaan pestä kuusi instrumenttikasettia kerrallaan sekä lisävarusteiden avulla myös muita hammashoidon pientarvikkeita.

Välineet ja instrumentit huuhdellaan ja kuivataan pesun jälkeen ilmapuustilla. Samalla tarkastetaan instrumenttien kunto ja poistetaan mekaanisesti mahdolliset likajäämät. Käsi- ja kulmakappaleet pestään ja huolletaan seisten.

Kaikki välinehuollon toiminnot mahtuvat 3,2 metrin tilaan. Välinehuoltopöytää voidaan mukauttaa vastaanoton tarpeiden ja huollettavien hoitohuoneiden lukumäärän mukaan. Pesu- ja puhdaspuolten paikat voidaan vaihtaa asennusvaiheessa, sillä oviaukot ja kulkuyhteydet määräävät sijoittelun.

Kun välinehuoltosi on koneistettu, sinulla jää enemmän aikaa potilaillesi

id-välinehuoltopöydän puhdaspuolella kootaan ja pussitetaan hoitotarjottimet. Lisätilaa saadaan id-hoitopöytien tapaan ulosvedettävillä työtasoilla. Kuumasaumausrullat on sijoitettu kätevästi yläkaappiin ja saumauslaite on käyttövalmiina työtasolla. Puhdistuksessa tarvittaville välineille ja desinfektioaineille on tilaa alalaatikoissa. Jätteenkäsittely alkaa hoitohuoneessa ja jatkuu välinehuollossa. Ongelmajätteille on varattu omat säilytystilansa.

Käytännön kokemus ja asiantuntemus ovat käytettävissä ainutlaatuisena id-välinehuolto keskuksena

Puhdaspuolen yläkaapeissa on tarjotinsäilytystilaa steri lointia odottaville pussitetuille tuotteille. Näin niiden varastointi ei vie tilaa pöytätasolla. Tarjotinkierto päättyy sterilointiin. Autoklaavin paikka on ergonomia huomioiden sijoitettu kaapiston puhdaspuolelle.